Wanneer kan er definitief onthaard worden?

Bij lichtontharing zijn we afhankelijk van de haarkleur

Enkel haren die pigment bevatten, kunnen succesvol behandeld worden met laser, IPL of VPL. Dus geen oplossing voor grijs, licht blond of rossig haar (Opgepast: sommige fabrikanten beweren ten onrechte dat hun systeem dat wel kan!).

Bij lichtontharing zijn we ook afhankelijk van de groeifases van de haren

We onderscheiden 3 fases:

  • De groeifase: een haartje bevat veel pigment en is verbonden met de voedingsbodem, waar zich ook de groeicellen bevinden. De haartjes die in deze fase zijn tijdens de behandeling, zijn voor vernietiging vatbaar.
  • De overgangsfase en rustfase: een haartje verliest deels zijn pigment en is niet langer verbonden met de voedingsbodem, waar zich de groeicellen bevinden. De haartjes die zich in deze fases bevinden, zijn tijdelijk niet vernietigbaar.

Gemiddeld 25 à 30% van de lichaamsbeharing is in de groeifase. Daarom zijn altijd meerdere behandelingen nodig.